Den magiske dag 14.3.2015

Trine og Lasse (1 of 108)

WOW! Helt blæst omkuld og stopfyldt af kærlighed og minder. Sådan var følelsen lige efter vores bryllup for nu mere end halvanden måned siden. Det er egentlig først nu, at jeg begynder at kunne rumme alle indtrykkene, for sådan dag kræver virkelig tid at fordøje – altså på den helt vildt fantastiske måde.

Det var en kold og blæsende dag midt i marts. Solen tittede frem af og til, der var blå himmel med små skyer, og vejret kunne ikke rigtig finde ud af, om det ville være vinter eller forår. Præcis som vi havde talt om, da vi valgte lige denne årstid. Og hvis man spørger os, om vi helst ville vælge vinter eller forår, hvis vi virkelig skulle, så ville vi være i tvivl, for vi elsker begge årstider højt. Nå, men efter en fredag aften i selskab med to af mine tætteste veninder og en del alkohol (mere end vi nok lige havde planlagt), stod vi spændte ud af sengen kl. 7 lørdag morgen. Jeg havde fået æren af Karl-Peters propeldans i sengen hele natten, mens Lasse overnattede på hotel i Aarhus, men det var hyggeligt. Efter morgenmaden kørte Merete og jeg til Aarhus, hvor jeg havde en tid til hår og make-up hos Per Coiffure. Det hele startede rigtig godt, højt humør og masser af sniksnak, indtil jeg et stykke inde i håropsætningen pludselig fik et nervøst sammenbrud og var sikker på, at det ville blive helt ad helvede til. Frisøren beroligerede mig heldigvis midt i tårerstrømmen med, at jeg var en af de nemmere brude… say what?!?!… og vi fortsatte, indtil alle mand var tilfredse. Jeg synes dog stadig, at det der med udseendet er noget af det mest angstprovokerende ved at blive gift. Alle kigger på dig, har en holdning til dit hår, din kjole, din make-up, dine smykker, og du skal bare shine. Dette er dagen, hvor du virkelig bare skal se allerflottest ud! Pres! Men jeg synes, det blev rigtig fint, og jeg havde det rigtig godt i hele mit “udstyr” – en vigtig faktor for mig.

Tilbage i sommerhuset – 1 km fra kirken – stod min mor klar med hjemmelavede tarteletter, for vi skulle da lige have lidt i maven (min mors udtryk!). Og min mor er faktisk ikke sådan en gammel kogekone fra landet, men en ret smart bydame. Tarteletter er jo den sejeste ret at køre ned, lige inden du skal gå op ad kirkegulvet. Thumbs up, mor!

Så gik det stærkt. Fotografen kom forbi, jeg kom i min yndlingsbrudekjole købt hos Vintage Bride – nu Maria Fekih – på Frederiksberg og slør til gulvet, blondestrømper, min mormors gamle sko og heritage øreringe fra Georg Jensen. Jeg havde så travlt med at få fotografen til at komme afsted til kirken og tage billeder af gæsterne, at jeg faktisk ikke fik taget nogen billeder af mig selv i kjolen. Det ærgrer mig nu, men sådan er man altid så klog bagefter. Kl. 13:45 fik jeg bundet min fars butterfly, og vi satte os ud i den gamle Ford A, som vores forældre havde arrangeret. Vi kørte til kirken til lyden af klokkerne, og jeg var spændt som aldrig før. Tusind tanker fløj rundt i mit hoved, og samtidig kunne jeg kun koncentrere mig om at være tilstede lige nu og her. Vild følelse! Jeg kan slet ikke huske turen op ad kirkegulvet – jo at jeg nærmest svævede – men ikke hvem jeg så! Kun Lasse. Bagefter er det ret sjovt at se billeder af helt andre vinkler i dem, jeg så den dag.

Trine og Lasse (92 of 205)

Der var smukt i kirken. Friske blomster. En stemning af uformel højtidelighed og hjertevarme. Et rum fyldt til bristepunktet af alle dem, du holder af. 100 styks. Alle øjne rettet på os. Præsten holdt en formidabel tale, som flere efterfølgende husker – det sker ikke tit. Vi fik sagt ja det rigtige sted, det blev spillet trompet, folk klappede, vi grinede og kyssede. Det var ligesom det skulle være. Ikke for helligt – ikke for religiøst, men fyldt med tro, håb og kærlighed.

Trine og Lasse (194 of 205)

Efter tusindvis af knus og lykønskninger i bidende blæst og kulde gik turen i tøffende Ford A mod havnen i Aarhus. Den køretur var det bedste break hele den dag. Ham og jeg. På bagsædet af en bil med kage og champagne. Ahh… og champagne satte godt og beroligende ind. Vi ankom til Turbinehallen – stedet for den store fest – og begav os hurtigt ud på fotosession. Vi havde lavet en aftale med Mads, som tager de fineste billeder (pst – tjek hans side ud på Facebook under “Billeder i Hovedet”), og han fik foreviget vores dag rundt i industrikvarteret ved havnen.

Tilbage i Turbinehallen var receptionen godt igang, der blev snakket, hygget, spist hapsere, sippet champagne og åbnet gaver… OMG nogle vilde gaver! Det er jeg også stadig helt overvældet over. Så mange fine og flotte ting på én gang – kun til os! Vi gik til bords lidt i 18, og derfra gik tiden hurtigere end hurtig. Jeg har aldrig været udsat for så mange fantastiske og stærke indtryk som fra kl. 18 til 24 den dag. Taler, mad, søde ord, vin, mad, flere ord, kys, sang, grin, vin, mad og taler. Jeg husker det hele og samtidig flyder det lidt sammen. Jeg kunne skrive en stil om hver tale og indslag, men det bliver langt og tungt – jeg kan bare sige, at jeg var lykkelig ud til fingerspidserne, og alle havde gjort så meget ud af det. Selvom jeg kender min mand, så fik jeg alligevel også set en ny side af ham, som jeg er meget imponeret over. Hans tale sidder godt fast i mit sind!

Brudevalsen nåede vi lige inden midnat, og min veninde fortæller, at jeg var mere optaget af at snave end at koncentrere mig om dansetrinene, og ja – det er sikkert meget rigtigt! Natten slog sig fri, og samme gjorde alle med dans til DJ og drinks i baren. Den bar gjorde det så godt. En af grundene til, at valget faldt på Turbinehallen sammen med det rå og rustikke udtryk, vi var vilde med! Pølsevognen servicerede en sulten kø af danseglade gæster midt på natten, og lidt i 4 var der ikke mere energi i brudeparret. Jeg tog skoene i den ene hånd, og min mand i den anden og gik ud i den kolde, klare nat og fandt vej til  hotelværelset hævet op over Aarhus. Det var en magisk, magisk, magisk dag, aften og nat, som vi aldrig glemmer. Jeg føler mig meget heldig!

PS. der er så mange detaljer, jeg gerne vil dele, men det må blive på et senere tidspunkt. Lasse havde forresten stået for brudebuketten, og det synes jeg virkelig, han havde klaret godt. Fin, naturlig, enkel og lidt vild…

Lidt bryllupsbillederspam til dem, der har lyst…

Trine og Lasse (26 of 108)

Trine og Lasse (127 of 205)

Trine og Lasse (24 of 108)Trine og Lasse (12 of 108)

 

Trine og Lasse (203 of 205)

Trine og Lasse (200 of 205)

 

En tanke om “Den magiske dag 14.3.2015

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s