Alfons Åberg og uheldige kælenavne

Da min søster var på besøg i sidste uge, kom hun med en hurtig udbrudt konstatering, som jeg ikke helt ved om er en kompliment eller en fornærmelse… Og jeg har stadig ikke helt fundet ud af det 🙈🙉 Hun mente nemlig, at min lille, søde dreng ligner Alfons Åberg!!! Af alle mulige mennesker, børn og væsener ligner mit barn så Alfons Åberg. Men okay, sammenligningen er nok meget rigtig – tykt fjæs, bredt hoved og kort strithår! Med det samme min søster havde sendt konstateringen afsted, udbrød hun: “ej, altså på den gode måde… Det håber jeg, du ved!” Hun kender mig nemlig ret godt, for hun ved, at jeg er rimelig nærtagende 😊 men denne her kunne jeg trods alt godt klare, for jeg synes, det er lidt sødt at have en baby, der ligner Alfonsen… som selvfølgelig også er blevet nyt foretrukkent kælenavn. Og det er da også sådan lidt badass 😜

20140520-211005-76205038.jpg
Alfons Åberg og hans kopi

Og nu hvor vi er ved kælenavne, så skal man passe på med, hvordan man bruger dem og mikser dem på kryds og tværs. Det kan nemlig gå ret galt – og det gjorde det for mig under en kærlig putning forleden. Vi kalder Karl-Peter ret meget for Møffe for tiden – det passer bare godt på ham, som han “møffer” rundt. Og siden han kom til verden, har vi ofte kaldt ham Basse… som så mange andre forældre gør med deres babyer, men det er bare et godt og sødt kaldenavn (og meget bedre end skat). Nå, men så var det forleden aften, at jeg skulle sige kærligt godnat til min lille dreng efter Elefantens Vuggevise var sunget. Pludselig kunne min hjerne ikke bestemme sig for hvilket kælenavn, han skulle have med på vejen, og uden jeg selv var herre over det, lød det: “Godnat, min dejlige, lille Bøsse” – Møffe og Basse = Bøsse 🙈 ja, sådan kan det gå, og det er skam ikke fordi jeg har noget imod ordet bøsse, men det er måske bare ikke lige noget, jeg sådan vil kalde mit barn. Jeg skreg af grin inde i mig selv og måtte virkelig holde masken for ikke at vække min netop sødtsovende “bøsse” aka Møffe/Basse – nu også kendt som Alfonsen.

Hvad er det nu, man siger?! Kært barn har mange navne, ik!

20140520-212212-76932266.jpg

Den frække “Alfons” er allerede igang med at charmere sig ind på pigerne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s