Kan danskere virkelig være åbne og imødekommende?

Nogle gange kan jeg faktisk være helt i tvivl. Jeg synes efterhånden, at vi har udviklet en kultur, hvor vi ikke kommer hinanden ved, men kun har øje for os selv, vores egen lille verden og mobilen i hånden. I dag blev den opfattelse heldigvis gjort til skamme. I dag har jeg gentagne gange oplevet mine medmennesker i samtale, blikke og smil – det har været så stor en fornøjelse, at jeg er nødt til at blogge om det 🙂

LIKE

Det startede, da en overskudsmor med sin kæmpe tvillingevogn på Nørreport Station holdt elevatoren for mig, selvom jeg var mange meter fra de klappende døre. Jeg måtte løbe hen med klapvognen for at komme ombord til stor begejstring og takkende smil mellem hende og jeg, men sikkert til stor irritation for de andre i elevatoren. Hehe – som mødre står vi sammen!

Derefter fortsatte den gode karma på postkontoret på Hovedbanegården, hvor en sød dame begyndte at snakke ned i min klapvogn for at høre, hvad jeg mon gemte på der, og selvom hun aldrig selv havde haft oplevelsen, så var små drengebørn jo noget af de kæreste. Sød dame, der sendte mig et pøj pøj ud af døren, mens hun fik et stort smil og en god dag med fra mig. Tænk, mere skal der ikke til for, at en enkelt lille samtale mellem to mennesker kan sprede glæde. Denne glæde fortsatte, da jeg efter mit ærinde ved skranken og underskrivning af dankortbetalingen blev mødt af en sød, gammel mand, som kiggede anerkendende på mig og sagde: “Kun genier er venstrehåndede” – og ja, jeg kunne jo kun give ham ret 😉 Tænk han lige synes, jeg skulle have det kompliment med på min helt almindelige torsdag!IMG_4781DIsse flotte og friske blomster tog også godt imod os på dagens udflugt 

Nå, men den gode karma-vandring fortsatte ind i Lagkagehuset, hvor jeg endnu engang mærkede fordelene ved at have et lille barn. “Vil du have en gratis børnebolle med – og måske også en gratis grovbolle til moren?” JA tak – igen skulle der ikke mere til for at få min dag fyldt med glæde over den store medmenneskelighed, som danskerne faktisk besidder. Det hele var så opløftende lige indtil en sur, gammel kone på sin cykel 15 meter fra min hoveddør lige skulle agere politimand og belære mig om, at man jo ikke går ude midt på vejen med en barnevogn – den er forbeholdt bilister og cyklister. Bevares, skøre kone – må jeg have lov til at krydse gaden?!?!

Heldigvis kunne den falske politidame ikke bringe mit pis i kog, når nu så mange andre søde mennesker havde sørget for smil og glæde på min vej! Og nu sender jeg den gode karma videre… God torsdag aften til alle jer – og husk at kigge op fra mobilen. Det vil jeg selv blive bedre til! 🙂

IMG_3139Glimt fra en solskinsstund på Amager Strandpark, som indeholder så meget forår og god karma, at det lige passede til emnet!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s